Полезно

Семеен отдихСемеен отдих
 

Планирате семейна почивка, но не знаете как правилно да я организирате, за да се хареса на всеки член от семейството и наистина да успеете да си починете? Нашите малки съвети за пълноценен семеен отдих ще ви помогнат да направите стройна организация, а почивката ви да бъде наистина незабравима. Как да прекараме идеална почивка? Планирайки пътуване с децата, трябва всичко да е обмислено по начин, по който всеки да остане доволен. Това, което предлагате вие като планове за почивка е препоръчително да съвпада с желанията на децата ви и с техните интереси. Това особено важи, ако децата ви са тинейджъри и могат да изказват собствено мнение. В интернет има множество статии за семейна почивка, с полезни съвети и препоръки към родители. Потърсете ги, научете нещо ново, със сигурност това ще ви бъде от полза при организиране на вашата почивка.

След избора на дестинация, съставете примерен план-график на местата, които ще посетите. Например, първия ден отделете за настаняване и почивка от пътуването. В следващите дни може да започнете с разглеждането на местни забележителности, посещение на ресторантчета и т.н. Подробният план на почивката ще ви позволи да осъществите всички свои замислени желания, свързани с отпуската. Когато семейството не знае предварително къде смята да прекара свободното си време, то пристигайки на място, започва трескаво да търси информация в интернет, с което се губи много ценно време от отредените дни за почивка. Следователно, още преди да тръгнете на път, се подгответе с маршрута и местата, които желаете да посетите.

Къде да отидем на почивка? Всичко зависи от сезона, в който планирате своя семеен отдих. Когато избирате място за почивка, винаги отчитайте броя на членовете на семейството и тяхната възраст. Особено, ако семейството ви е голямо. Всяка възраст има свои собствени интереси, които не бива да бъдат пренебрегвани. Днес българите имат голям избор – могат да организират почивка не само в България, но и в чужбина. Особено популярни са кратките почивки до съседна Гърция, Турция и Румъния. Пътуването до тези дестинации не отнема много време, може да се направи със семейния автомобил, както и самото настаняване в хотел или апартамент да бъде организирано самостоятелно.

Семеен отдих на море. Това е може би най-желаната почивка от всяко семейство. Българското Черноморие предлага отлични условия за семеен отдих с деца на всякаква възраст. Има универсални курорти, които са подходящи за всички възрасти. Към тях, например, спадат курортите Слънчев бряг, Златни пясъци, Варна и Бургас, където всеки член на семейството от 1 до 90 години може да намери подходящи развлечения и места за отмора и релакс. Семействата с малки деца на възраст до 6-7 години, които търсят спокойствие, могат да се ориентират към курортите Албена, Кранево, Бяла, Св. Св. Константин и Елена, Обзор, Елените, Равда.