Апартаменти в Бургас

Водещи мотиви за избор и покупка на апартаменти в Бургас

Освен туристически център на Южното Черноморие, вторият по големина български морски град Бургас е и утвърден център на икономическото развитие в Югоизточна България. Тези фактори, както и ускореното изграждане на удобна пътна инфраструктура, привличат все повече български и чуждестранни инвеститори в недвижима собственост в Бургас и региона. Водещи мотиви за избора на апартаменти в Бургас за ваканционен отдих или постоянно живеене, са също така разположението на обектите, близостта им до морския бряг, качеството на строителството, както и на прилежащата инфраструктура, която през последните години бързо и забележимо променя своя облик, със съдействието на местната власт. 

Активен пазар на апартаменти в Бургас за ваканционен отдих и инвестиция

Благодарение на богатия туристически потенциал на Бургас и региона, броят на българските и чуждестранни клиенти, които закупуват апартаменти за ваканционен отдих непрекъснато се увеличава. Расте и броят на желаещите да се устроят за постоянно живеене и добре платена работа в някой от доминиращите за региона сектори – туризъм, морска индустрия, стрителство. По тази причина бургаският жилищен пазар е активен не само по отношение на покупко-продажбата, но и на наемния сегмент, а цените на апартаменти са стабилни, с тенденция към покачване. Това от своя страна, прави изключително изгодна и перспективна покупката на жилище в Бургас с цел инвестиция. Най-предпочитани за покупка и наем са апартаментите в идеалния център на Бургас и в близките квартали„Лазур”,„Зорница“и „Изгрев“. 

Покупка на апартамент в Бургас от строител или собственик

Офертите за продажба на апартаменти в морския град, предлагани директно от строителили собственик, са доста изгодни. Почти във всички райони на града активно се изграждат нови жилищни сгради с перфектна прилежаща инфраструктура и осигурени паркоместа. Освен липсата на комисионни, предимство при покупката на апартамент директно от строител е също възможността за разсрочено заплащане, безлихвено кредитиране, избор на материали, допустими промени във вътрешното разпределение на апартамента и значителна разлика с паазарната цена при покупка на зелено. Спестенитеразходи за комисионни могат да бъдат вложени в обзавеждане на новотожилище или в ремонт, ако закупеният директно от собственикапартамент е от вторичния сектор.

Възможности за сполучлив избор на апартамент в Бургас

Предлаганите на пазара в Бургас оферти заапартаменти обхващат всички сегменти и ценови диапазони, така че да удовлетворят предпочитаниятана всеки клиент. Сполучливи предложения се публикуват както в електронните издания на бургаската преса, така и на сайтовете на агенциите за недвижими имоти. Предлага се и възможност за публикуване на безплатни обяви.